Niin kylmä että ei aikoihin kesällä tämmöistä. Tästä ei voine mennä kuin lämpimämpään päin, ei nyt vielä syksy ala. Puutarhatyöt eivät nyt kiinnosta:  ylenmääräisesti pituutta ja lehteä työntäneet kasvit roikkuvat märkinä kylminä läystäkkeinä, semmoiseen puskaan ei tee mieli tunkea edes leikkaamaan varsia. Olen mukavuudenhaluinen ja odotan ainakin kuivempaa päivää.

Lapsenlapsi ja tytär lähtivät vierailultansa toissa päivänä, nyt on oudon hiljaista ja yksinäistä, jos kohta erinomaisen /liiallisenkin rauhallista. Mutta menköön, nautin tästä jos vain pystyn. Syyskuun alussa palaan työhön ja silloin ei yksinäisyys vaivaa, yhdyskuntapalvelusten vaatijoita on yllin kyllin, kuka asiallisempana ja kuka minulle kaikki heti, tai ainakin isommat tuopit lehmä perkele-mentaliteetilla. Rahastako tässon sielunsa myynyt, ammattina rähinän kuuntelu..ei hyvä.Tsemppaan nyt lomalla semmoisen "olemme kaikki yhtä henkeä, pahaa ei ole, on vain hyvä, säteilen rauhaa niin että ympärilläni oleva räyhä katoaa"-fiiliksen jolla voin ainakin itseäni tyynnyttää jos ei muuta.Mutta myt ajatus johonkin muuhun,näitä ikäviä asioita ehtii ajatella sitten kun ne kohdalle sattuvat (onneksi ei sentään joka päivä).

Iltapäivällä on yritys lähteä mustikkaan jos vaan vesisadetta ei tule. Kylmä kyllä voi kangistaa sekä poimijan sormet että mustikkametsässä vuosittain näyttäytyvän kyykäärmeen...ei ole hälläkään hääviä vaan enempi kankeaa oloa kuin allekirjoittaneella.

Perennain jakojäännöksiä tulee tänään kohtuullista korvausta vastaan hakemaan parikin ihmistä eikäetupihan puutarhassa juuri kamalan paljon harventaminen vielä näy. Havuja ehkä lisää tilalle tai tilaa sille katajapensaalle joka ruusupuskien sisällä yrittää kukoistaa.